karcsusitunk

Aszalt szilva: kívül-belül fiatalít !

aszaltszilvaAszalt szilva

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.
Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.

Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

ASZALT SZILVA

aszaltszilvaAz utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.
Táplálkozástudományi professzorok ez idáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök  rendelkeznek a legnagyobb szabad gyök-semlegesítő hatással,azonban

  • a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.
  • Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz,mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.
  • Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és
  • az idegrendszert is erősíti.
  • Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt
    kialakult csontritkulás folyamatát. Táplálkozáskutatók szerint
  •  kiváló immunrendszer-erősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető.
  •  erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását.
  • Az egyik legjobb vértisztító, emellett
  • serkenti az emésztést, a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.
  • Az egyik legmagasabb antioxidáns képességű “átlaggyümölcs” Aszalt szilva 5.770 ORAC/100 g (Az ORAC érték egy anyag antioxidáns hatásának mértékét jelzi.)

Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk.   Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!

arcpakolásSzépségápolási, fiatalító tipp: 

Aszalt Szilvás arcpakolás

A szilva gazdag antioxidánsokban  csökkenti a gyulladást, és nyugtatja az érzékeny bőrt. A természetes kozmetikumok hívei hidratálókrémekbe és arcpakolásokba ajánlják, mert puhítja, táplálja és feszesíti a bőrt. 

A szilvás arcpakolás tényleg nem igényel túl sok időt, nagyjából 10 perc alatt elkészítheted és felviheted, újabb 10 perc alatt pedig a hatását is kifejti, és az arcbőröd máris fiatalabbá válik.

Hatása: feszesít, frissít és fiatalít .

Hozzávalók:

  • 2-3 nagyobb szem, aszalt szilva  ( ha este teszed fel a pakolást,akár egész nap is ázhat tejben)
  • egy tojás fehérje
  • pár csepp citromlé

A fehérjéből a citromlével verj habot, a szilvát pedig villával törd pépesre, majd óvatosan forgasd a habba. A masszát vidd fel az arcbőrre és a nyakra, és várj, amíg megszárad – akkor lesz jó, amikor azt érzed, hogy a bőröd picit húzódik alatta. Ekkor langyos vízzel öblítsd le az arcod.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!