Feltölt energiával, alacsony a kalóriatartalma és tele van tápanyagokkal:
A sárgabarack még az őszibarack és a szilva előtt megjelenik a piacokon.
Mindössze három friss sárgabarack tartalmazza a szükséges A-vitamin t, és egy egészséges adag C-vitamint, káliumot és rostot.
A sárgabarack tele van béta-karotinnal, antioxidánssal , amely segít semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek károsítják a sejteket.
Az ókori rómaiak annyira lenyűgözte ez a korai érésű gyümölcs, hogy elnevezték : praecocium, azaz “koraérett -nek”.
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan.
A sárgabarack csodás összetevői:
- a pantoténsav, vagyis B5 „szépségvitaminja” miatt ajánlott zsírégetésez, mely vitalitást ad, illetve serkenti a zsírbontást.
- Tartalmaz A-vitamint,
- béta-karotint,
- B17-vitamint,
- káliumot,
- kalciumot,
- foszfort,
- C-vitamint és
- ként,
- Kovasavtartalma erősíti a kötőszöveteket, feszessé teszi a bőrt.
A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek.
- Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát,
- fokozza a vérképzést,
- mérsékli az asztmás panaszokat.
- Vízhajtó, méregtelenítő hatású.
- Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.
- Rostjai (elsősorban a pektin) jó hatású székrekedés esetén.
- A barack táp-anyagai szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében,
- erősítik az immunrendszert.
A gyümölcs nyersen fogyasztva vagy gyümölcslének facsarva is használható. Aszalva, hasonlóan a szilvához, minden ásványi anyag és vitamintartalmát megőrzi.
Karcsúsító adag: napi 6 db szezonjában.
Kommentek