karcsusitunk

3 fiatalító finom étel

arckonturHárom étel,- mely más táplálékokhoz képest, messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban.

Tudományos kutatások szerint e csodaszernek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat.

A  kutatók a kérdéses ételek széleskörűen tanulmányozva,- további vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.

 

 

vorosborAz egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a vörösbor, legalábbis a harvardi tudósok szerint. Ez természetesen  nem azt jelenti, hogy a vörösboros üveg gyakori társaságát élvezve visszaforgathatjuk az idő kerekét.

  • A vörösbor egyetlen fő alkotóeleme teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert, ez pedig nem más, mint a resveratrol.
  • Kísérletben azt tapasztalták, hogy a resveratrol képes meghosszabbítani a várható élettartamot minden élő szervezet esetében.
  • A csodaszer, úgy tűnik, hasonlóan dolgozik, mint a drasztikus kalóriacsökkentés. (A kalóriák drámai mérséklése meghosszabbítja az életet.) A piacon természetesen számtalan resveratrol étrend-kiegészítő található, de a tudósok azt ajánlják, hogy körültekintően válasszunk, mert csak a jó minőség garantálja a sikert. 

etcsokolade Második csodaszernek kiáltják ki a kutatók az étcsokoládét is. Szintén nem jelenti azt, hogy egész nap csokoládét kellene enni.

  • A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben találhatók.
  • Napi 50 gramm étcsokoládé 10,5 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
  • Ráadásul az ét csoki evéssel 19 százalékkal csökkenthetjük az esélyét annak, hogy szívbetegségben halunk meg.
  • Az étcsokoládé antioxidánsokat is tartalmaz, amelyeket világszerte az öregedésért felelőssé tett szabad-gyökök ádáz ellenségeként tartanak számon.
  • Ha antioxidánsokat eszünk, fiatalabbaknak nézünk ki, és annak is érezzük magunkat. És semmi sem tartalmazza ezt az anyagot magasabb koncentrációban, mint a tiszta kakaókivonat.

zöld_tea Harmadik hatásos fegyver lehet az öregedés ellen a zöld tea. A  zöld tea hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő.

  • A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A kémcsövekben a katekinek sokkal erőteljesebbnek bizonyultak abban, hogy megállítsák a sejtek oxidatív sérülését, mint a C és E vitaminok, és úgy tűnik, hogy további gyógyító hatásaik is vannak.
  • A tanulmányok azt találták, hogy kapcsolat van a zöld-tea fogyasztás és bizonyos rákfajták – bőr-, mell-, tüdő-, bél-, gége-, hólyag-  – kockázatának csökkenése között.A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken.
  • A  teák antioxidánsai segítenek megállítani az LDL, a rossz koleszterin, és növelik a HDL, a jó koleszterin szintjét, valamint javítják az érrendszer működését.
  •  Egy tanulmány szerint, 46-65 százalékkal kevesebb a magas vérnyomás kockázata az e teákat rendszeresen fogyasztók körében.A zöld teák kiválóan jó élénkítők tudnak lenni az ebéd elköltése után, segítik az emésztést, ugyanakkor juttatnak egy kis vért az agyba is, így az élet is jó ritmusban folytatódhat. Nehéz ételek fogyasztása után a zöld tea hamar megkönnyebbülést hoz a gyomornak és visszatérnek gondolataink is.

 

Egészségetekre !

teaivas

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!