Feltölt energiával, alacsony a kalóriatartalma és tele van tápanyagokkal:
A sárgabarack még az őszibarack és a szilva előtt megjelenik a piacokon.
Mindössze három friss sárgabarack tartalmazza a szükséges A-vitamin t, és egy egészséges adag C-vitamint, káliumot és rostot.
A sárgabarack tele van béta-karotinnal, antioxidánssal , amely segít semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek károsítják a sejteket.
Az ókori rómaiak annyira lenyűgözte ez a korai érésű gyümölcs, hogy elnevezték : praecocium, azaz “koraérett -nek”.
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan.
A sárgabarack csodás összetevői:
A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek.
A gyümölcs nyersen fogyasztva vagy gyümölcslének facsarva is használható. Aszalva, hasonlóan a szilvához, minden ásványi anyag és vitamintartalmát megőrzi.
Karcsúsító adag: napi 6 db szezonjában.