karcsusitunk

Gyümölcscukor, és rostok nélkül tényleg meg fogsz hízni!

Gyümölcscukor, ballaszt anyagok.

Gyümölcscukor, ballaszt anyagok.

A Gyümölcscukor nem terheli meg a gyomrunkat.

A narancs növényi rostokat tartalmaz,- ezen ballasztanyagok miatt a gyümölcscukor nem tud azonnal felszívódni a bélben, s nem kerül azonnal a vérbe.

A májnak a fruktózt először át kell alakítania glükózzá, vagyis olyan formába, hogy a szervezet tudjon valamit kezdeni vele.

Így, ha gyümölcsöt eszünk, csak lassan emelkedik a vércukorszint, és csak lassan esik vissza.

Egy óra elteltével ősi genetikai programunk miatt újra kedvünk támad egy gyümölcsre, ami létfontosságú anyagokkal látja el testünket.

 

fiatalító_rostok

Fiatalító rostok.

A reggelire fogyasztott gyümölcslé, gyümölcs és müzli jelzést ad a hormonoknak:

kevés cukor, sok létfontosságú anyag.

Érdemes észben tartanunk, hogy az egészséges táplálkozás karcsún tart.

 

A korpás kenyér és a müzli tartós jóllakottságot okoz.

Miért?

  • A korpás kenyérben lévő komplex szénhidrátláncot először kis glükózmolekulákká kell bontani.
  • A sok rostanyag gátolja cukrot abban , hogy azonnal a vérbe kerüljön. Ezért a vércukorszint csak lassan emelkedik,- ennek következtében lassan is esik vissza.
  • Három órát vesz igénybe, amíg a cukor eloszlik  a testben, csak ezután jelentkezik újra az éhség.
  • A hántolatlan rizs és hántolatlan lisztből készült tészták ezért nagyon jók az egészséges –mediterrán–  étrendben .

A fehér kenyér és lekvárok jól megdobják a vércukorszintet.

Amikor finomított lisztből készült – ballasztanyag nélküli – fehér kenyeret eszünk , vagy lekvárt, csokoládét , a parányi molekulák azonnal a vérbe jutnak és nagyon magasra lökik a vércukorszintet, és ez tényleg nagyon hizlal.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!