Az elterjedt előítélet ellenére a kenyér és a zsemle nem tabu a diétázó számára.
Fontos azonban, hogy csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasszunk.
Minden, ami fehér kenyérből készült, ellentmond a diéta szabályainak, mert a fehér kenyér és zsemle nem laktat igazán, gyorsan megemeli a vércukorszintet, ez később farkasétvágyat válhathat ki belőlünk.
Fogyassz teljes kiőrlésű, ballasztanyagokban gazdag kenyeret, és zsemlét, amelynek van kalória tartalma, de a megemésztése sok energiát vesz igénybe, és serkenti az anyagcserét.
Fogyni lehetetlen tőle,- de nem is hizlal. Diéta során vágyunk időnként péksüteményre, ilyenkor feltétlenül a teljes kiőrlésű legyen ilyenkor a kiválasztott.
A teljes kiőrlésű gabonából készült ételek- a legegészségesebb élelmiszerek közé tartoznak. Ásványi anyag, vitamin és értékes növényi ballasztanyag tartalmuk fitté tesz. ( A zab állítólag vidámmá is.)
Kommentek