Spárga szezon van !
Az ásványi anyagokban gazdag spárga a legkalóriaszegényebb zöldség. Bőven tartalmaz növényi ballasztanyagokat és vitaminokat C vitamint, vasat, kalciumot és jódot..
És (!) aszpargin-tartalma serkenti a veseműködést is.
Összességében egy karcsúsító rúd.
Figyelmedbe ajánlok egy könnyed, ízletes, igazán tavaszi levest:
Spárgaleves recept:
Hozzávalók:
1/2 kg fehér spárga,
1/2 liter zöldségleves,
1 fej hagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
tengeri só, bors,
2 evőkanál fehérbor,
1 evőkanál krémsajt,
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
1/2 evőkanál almaecet
Elkészítése:
A spárgát meghámozzuk és két szál kivételével kis darabokra vágjuk. A hagymát is meghámozzuk és finom kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, a spárgadarabokat és a hagymát egy kicsit megpirítjuk a forró olajban, majd sózzuk és borsozzuk. A serpenyőbe tesszük a még fel nem kockázott két szál spárgát is,- ezeket később a leves díszítésére fogjuk felhasználni.
Egy fazékba beletesszük a fehérbort, a zöldséglevest, a krémsajtot, a petrezselymet, almaecetet és egy csipetnyi borsot, és hozzákeverjük a serpenyőben megpirított hagymás spárgát.
A fazék tartalmát egy botmixerrel pürésítjük, és kis lángot főzzük cca 15 percig.
Tálaláskor a fel nem kockázott és nem pürésített spárgát vágjuk nagyobb darabokra és díszítsük vele az ételt. Zöld fűszerekkel még elegánsabbá tehető .
Jó étvágyat!
Kommentek