Karcsúsító spárga szezon van!

Spárga szezon van !

Egészséges és szinte semmi kalóriát nem tartalmaz, ellenben vízhajtó és méregtelenítő zöldség a spárga.

Az ásványi anyagokban gazdag spárga a legkalóriaszegényebb zöldség. Bőven tartalmaz növényi ballasztanyagokat és vitaminokat C vitamint, vasat, kalciumot és jódot..

És (!)  aszpargin-tartalma  serkenti a veseműködést is.

Összességében egy karcsúsító rúd.

Figyelmedbe ajánlok egy könnyed, ízletes, igazán tavaszi levest:

Spárgaleves recept:

Hozzávalók:

1/2 kg fehér spárga,

1/2 liter zöldségleves,

1 fej hagyma,

1 evőkanál olívaolaj,

tengeri só, bors,

2 evőkanál fehérbor,

1 evőkanál krémsajt,

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem,

1/2 evőkanál almaecet

Elkészítése:

A spárgát meghámozzuk és két szál kivételével kis darabokra vágjuk. A hagymát is meghámozzuk és finom kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, a spárgadarabokat és a hagymát egy kicsit megpirítjuk a forró olajban, majd sózzuk és borsozzuk. A serpenyőbe tesszük a még fel nem kockázott két szál spárgát is,- ezeket később a leves díszítésére fogjuk felhasználni.

Egy fazékba beletesszük a fehérbort, a zöldséglevest, a krémsajtot, a petrezselymet, almaecetet és egy csipetnyi borsot, és hozzákeverjük a serpenyőben megpirított hagymás spárgát.

A fazék tartalmát egy botmixerrel pürésítjük, és kis lángot főzzük cca 15 percig.

Tálaláskor a fel nem kockázott és nem pürésített spárgát vágjuk nagyobb darabokra és díszítsük vele az ételt. Zöld fűszerekkel még elegánsabbá tehető .

Jó étvágyat!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »