A fűszerek izgalmat visznek ételeink ízébe – azaz életünkbe.
Egészségesek, nyugtatnak, ellazítanak, vagy éppen felélénkítenek ,- és nem utolsó sorban: karcsúsítanak !
Hatóanyag tartalmuk lendületbe hozza az anyagcserét és javítja az emésztést.
Termesszünk fűszereket az ablakpárkányon ! Mindig kéznél van, friss és ízletes.
Ügyeljünk rá, hogy csak az étel elkészültekor, a főzés utolsó fázisaként fűszerezzünk , hiszen főzéskor elpárolognak az illóolajok és lebomlik a zsírégető C-vitamin is.
A fűszernövények illóolajai serkentik az emésztést és az anyagcserét, méregtelenítenek, fokozzák ellenálló-képességünket.
A levelek zöldjeiben található klorofill segít regenerálni testünk sejtjeit, méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, segíti a vérképződést, serkenti immunrendszerünket, rákmegelőző hatású-