karcsusitunk

A szénhidrát hizlal?

Igen ! És mi az ami jó nekünk? A megerőltetés nélküli karcsúság tényleg csak azon múlik, hogy mely élelmiszereket választjuk, és hogyan kombináljuk őket.
Ahhoz, hogy a szénhidrátok hasznosítható formába alakuljanak át, a szervezetnek energiát kell befektetnie. Minél nagyobb a szénhidrát molekula, annál jobb. Tényleg minden a mérettől függ.... Tovább »

„Gömbö-gömbölyű” !

„Téged jóra csábít minden, mi gömbölyded.
Engem vonzanak a rejtett szegletek.
És a kör ezzel bezárul.” énekelte Katona Klári 1981 –ben ,
és a kör valóban bezárul: sejtjeink egyszer csak nem veszik már komolyan az egyre előhívott inzulint.... Tovább »

Testünk kényszerít minket: a cukor cukrot akar . Hogyan édesítsünk?

Hogyan édesítsünk? Ha a hasnyálmirigy fehér kenyérrel, vagy  édességgel “találkozik”,- akkor létfontosságú hormont : inzulint termel. Nélküle a cukor a vérben maradna,- károsítva a szöveteket, idegeket. Egy adag “gyors” cukortól az inzulin a cukrot közvetlenül a sejtekbe juttatja,- ettől gyorsan leesik a vércukorszint- a normál érték alá-. Következmény: az agyból hirtelen kifogy a cukor, fáradtak leszünk, nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!