Diéta idején vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag táplálkozással kell segíteni szervezetünket. A tök ételek, édességek reneszánszukat élik. Táplálkozásii reformerek Cegléden,- tök-bonbonnal kedveskednek az ételallergiával küszködők részére -is-.... Tovább »
Tök nem mindegy !
Diéta idején vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag táplálkozással kell segíteni szervezetünket. A tök ételek, édességek reneszánszukat élik. Táplálkozásii reformerek Cegléden,- tök-bonbonnal kedveskednek az ételallergiával küszködők részére -is-.... Tovább »

Ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk, az öregedési folyamatok lassuljanak, nagyon fontos, hogy öregedés gátló élelmiszerekkel táplálkozzunk. Az élelmiszerek antioxidáns tartalmát is érdemes figyelni, ha sokáig szépek és fittek akarunk maradni....
Az egzotikus gyümölcsök már régóta a fogyókúrázók kedvencei.Aromatartalmuk miatt valóban könnyű és finom csemegének számítanak. Ha kis csipegetni valóra vágyunk,- érdemes a fügére gondolni, mert órákra ellátja az agyat szénhidráttal, ugyanakkor rostanyagaival hosszú időre telítettségérzetet ad....
Igen ! És mi az ami jó nekünk? A megerőltetés nélküli karcsúság tényleg csak azon múlik, hogy mely élelmiszereket választjuk, és hogyan kombináljuk őket.
A vitaminok és ásványi anyagok speciális keveréke és kombinációja az ami miatt az alma a gyümölcsök királya lett.Egy brazil tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik étkezések előtt elfogyasztottak egy almát, 33 százalékkal többet sikerült leadniuk testsúlyukból, mint az almát nem fogyasztók....
Ha táplálékunkkal gyümölcsöt veszünk magunkhoz, csak lassan emelkedik a vércukorszint, és csak lassan esik vissza. Az egészséges táplálkozás karcsúvá tesz....
A sárgabarack még az őszibarack és a szilva előtt megjelenik a piacokon.Mindössze három friss sárgabarack tartalmazza a szükséges A-vitamin t, és egy egészséges adag C-vitamint, káliumot és rostot.A sárgabarack tele van béta-karotinnal, antioxidánssal , amely segít semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek károsítják a sejteket.
Eper! Már a polcokon van az öregedés-gátló, gyulladás-csökkentő és nem utolsó sorban vágykeltő gyümölcs: az eper.
Együnk, hogy lefogyjunk ! A „túl kevés „ is hizlalhat. Hetvenmillió testi sejtünk napról napra ellátást igényel – megfelelő építőanyagokkal és energiával. A hormonok, az ellenálló képesség, az izmok, az idegek és a belső szervek csak akkor tudnak dolgozni, ha minden tápanyagból elegendő mennyiség áll rendelkezésükre. Ha ez nem így van, akkor a test fáradtsággal, rosszkedvvel,…
Aszalt szilva Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani…
Enzimek A papaya (papain) kivi (aktinidin), füge (ficin) és az ananász ( bromelain) enzimjeivel is lehet karcsúsodni ! A felsorolt egzotikus gyümölcsök már régóta a fogyókúrázók kedvencei. Aromatartalmuk miatt valóban könnyű és finom csemegének számítanak. Ezen vitaminbombákban található enzimek azonban – sajnos- nem hatnak a zsír megemésztésére, elégetésére és a fölösleges zsírpárnák lebontására. Mégis…