karcsusitunk

Miért nincs baj Kréta körül ?

A krétaiak titkai. A mediterrán étrend népszerűsége évről évre növekszik, orvosok, táplálkozási szakemberek kutatják és dicsérik egészségügyi előnyeit.A szívbarát táplálkozás legmarkánsabb példája a kréta szigetén élő embereken tapasztalható, hiszen a rák , a szív és érrendszeri betegségek őket érintik a legkevésbé. Ismerjük meg titkukat az egyszerű Tzazikin keresztül.... Tovább »

A szénhidrát hizlal?

Igen ! És mi az ami jó nekünk? A megerőltetés nélküli karcsúság tényleg csak azon múlik, hogy mely élelmiszereket választjuk, és hogyan kombináljuk őket.
Ahhoz, hogy a szénhidrátok hasznosítható formába alakuljanak át, a szervezetnek energiát kell befektetnie. Minél nagyobb a szénhidrát molekula, annál jobb. Tényleg minden a mérettől függ.... Tovább »

„Gömbö-gömbölyű” !

„Téged jóra csábít minden, mi gömbölyded.
Engem vonzanak a rejtett szegletek.
És a kör ezzel bezárul.” énekelte Katona Klári 1981 –ben ,
és a kör valóban bezárul: sejtjeink egyszer csak nem veszik már komolyan az egyre előhívott inzulint.... Tovább »

Koraérett, gömbölyű, és szexi.

A sárgabarack még az őszibarack és a szilva előtt megjelenik a piacokon.Mindössze három friss sárgabarack tartalmazza a szükséges A-vitamin t, és egy egészséges adag C-vitamint, káliumot és rostot.A sárgabarack tele van béta-karotinnal, antioxidánssal , amely segít semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek károsítják a sejteket.
Az ókori rómaiak annyira lenyűgözte ez a korai érésű gyümölcs, hogy elnevezték : praecocium, azaz “koraérett -nek”.... Tovább »

A “túl kevés” is hizlalhat, együnk, hogy lefogyjunk!

Együnk, hogy lefogyjunk ! A „túl kevés „ is hizlalhat. Hetvenmillió testi sejtünk napról napra ellátást igényel – megfelelő építőanyagokkal és energiával. A hormonok, az ellenálló képesség, az izmok, az idegek és a belső szervek csak akkor tudnak dolgozni, ha minden tápanyagból   elegendő mennyiség áll rendelkezésükre. Ha ez nem így van, akkor a test fáradtsággal, rosszkedvvel,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!